Sus
Plecăm în Filipine!

Într-o dimineață, în timp ce stăteam eu liniștită la birou (liniștită, adică nu făceam mai nimic) am găsit un articol de la lipa-lipa.ro, blog mentor pentru mine, căci prin seria încurajatoare de „scrieți ce călătoriți și trăiți” a mai crescut nivelul de hotărâre pentru „îmi voi face și eu blog”.  În articolul ăsta povesteau ei cum au descoperit din nou oferte bune pentru bilete de avion de la Cebu Pacific, low costul din Filipine, către diverse părți ale Asiei.

Ofertele chiar erau bune – un zbor Dubai – Filipine (Manila), aprox. 70 euro, fără bagaj sau alte upgrade-uri. După o serie de poticniri – nu mai găseam ofertă pentru perioade decente, nu am primit biletele pe mail, deși plata părea confirmată, contactarea Cebu pe Facebook, cel mai eficient canal, am reușit să intru în posesia prețioaselor două bilete. Am plătit 200 euro, iar unul are și un bagaj atașat.

Acum mai rămân biletele către Dubai, care nu vor nicicum să scadă sub 300 euro. Dar încă le vânez.

Perioada în care plecăm este 26 noiembrie – 13 decembrie și am fost bucuroasă că pot să încorporez și 2 zile libere „din oficiu” – 30 noiembrie și 1 decembrie. 🙂

Din câte am citit până acum, Filipine îmi par o Cubă a Asiei. Deși una dintre cele mai sărace țări din zonă și cu forțe ale naturii care par să se dezlănțuie aici (cutremure, taifunuri, vulcani activi), filipinezii și-au păstrat o atitudine pozitivă față de viață, sunt fericiți, au tot timpul un zâmbet pe buze și cântă mult – citeam undeva că este recomandat  să ai dopuri de urechi cu tine, căci karaoke-le se practică până  târziu în noapte.

Pentru că vom sta destul de puțin și pentru că deplasarea în zonă  este destul de greoaie, am ales să împărțim zilele între –

Manila.

Între 27 si 29 noiembrie stăm în Manila, capitala Filipinelor.  Aici îl serbăm și pe Răzvan, căci pe 28 este ziua lui de naștere. Am rezervat deja un hotel – Hop Inn Hotel Ermita Manila – pentru care urmează să plătim 25 euro pe noapte.

Nu am un plan concret pentru capitală – știu doar că trebuie să  vedem Intramuros, fortăreața din oraș, ce a rămas neschimbată din secolul al 16lea, niște mall-uri – pe care se pare că filipinezii le iubesc și cel mai vechi Chinatown – Binondo Chinatown. În rest, planul este să descoperim orașul la voia întâmplării.

Plecăm pe 29 noiembrie, cu un zbor AirAsia one way către Puerto Princesa (32 eur / pers). Aeroportul este cam la 30 – 40 minute de Manila, iar zborul nostru pleacă la 07:30. Destinația finala este însă El Nido – situat la 230 km de Puerto Princesa, iar estimările de timp sunt de 6 ore, în varianta optimistă în care mergem cu un van. Așa că, de aici ne mai așteaptă un drum lung, bine că putem rezerva mașina în avans pentru prețul de 550 PHP (aprox. 9 eur).

El Nido

În El Nido stăm până pe 5 decembrie – 5 zile pline, în care plănuim niște excursii în celebrul arhipelag Bacuit – de unde sunt imaginile alea cu care ilustrează Microsoft-ul screen saver-urile. Apoi mai plănuim să stăm la soare și să închiriem un scuter pentru a ne plimba prin zonă și pe la orezării.

Vom sta la Novie’s Tourist Inn, unde plătim 25 eur / noapte.

Cebu City

De aici, facem cale întoarsă cu van-ul la Puerto de unde luăm un alt avion spre Cebu City (35 eur / pers). Noi ne-am fi dus în Boracay înainte, însă nu zboară nimic între cea mai mișto insulă din lume și cealaltă cea mai mișto insulă din lume. La Cebu, plănuim să stăm o zi + cele două de transfer. Mergem la Bohol cu un tur, ceva – vedem animăluții ăia cu ochi mari, tarsieri, și Chocolate Hills și ne plimbăm un pic și prin Cebu.

Tarsier din paginile Lonely Planet.

Tarsier din paginile Lonely Planet.

Boracay.

Apoi plecăm iar, căci cel mai potrivit este să încheiem călătoria cu muulte zile pe plajele cu nisip alb din Boracay. Deci, ne suim, din nou, în avion, pentru vreo 17 euro / persoană. În Boracay stăm la Spiderhouse Resort, pe plaja Diniwid Beach. Aceasta este una dintre cele mai apropiate plaje de autenticul Boracay, după cum zice Lonely Planet. Nu prea avem noi ferestre, dar ce poate fi mai frumos decât să îți intre stropi de valuri în cameră.

Spiderhouse Resort, fotografie de pe booking.com

Spiderhouse Resort, fotografie de pe booking.com

În plan mai este inclus însă și un scuter cu care să rătăcim pe insulă în timpul ăsta.

Plecăm pe 13 înapoi în Manila, înapoi în Dubai și înapoi în București, poate mai prind și eu un pic din petrecerea de Crăciun de la birou.

Comments:

  • noiembrie 9, 2017

    Foarte tare! Have fun! Suna bine circuitul, mai putin Manila in care noi nu am intrat nici macar o singura data. Eu am trecut de 4-5 ori pe acolo :)), dar nu am fost curioasa si mereu eram mult mai nerabdatoare sa ajung la plaja!
    Sa postati multe poze si sa aveti rabdare cu internetul filipinez. Pro tip – in El Nido internetul are tendinta sa mearga mai bine dupa 10-11 noaptea.

    reply...

Comentează ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.