Sus
Târgul de Turism al României, 2021

Târgul de Turism al României a fost ultimul eveniment offline la care am participat în 2020. Tocmai se încheiase cursul de travel influencer al lui Răzvan Pascu și ne vorbisem să ne vedem acolo în număr mare.

Și ne-am văzut! Acolo i-am întâlnit pe oamenii călători din spatele unor blog-uri frumoase ca VeveTravels, On My Way, Călătorește Autentic, Oana prin lume, Cu rucsacul in spate. A venit și Răzvan Pascu, am făcut poze, am văzut standul Israelului. Imperator travel ne-a salutat de departe, Surorile Călătoare erau și ele pe acolo. A fost un eveniment cu vibe bun, nu ne mai dădeam duși. Cine își imagina că era ultimul de genul ăsta la care mai reușeam să ajung, pentru vreme îndelungată.

Părea că toți oamenii ăia de care și pe care îi citeam erau aici, unde ne făceam și noi debutul în societate ca parte din industrie. 🙂

Cu AnaUlmanu Blog & Calatoreste Autentic, la Conferinta Targului de Turism – Impactul social media in turism, ediția 2020.
Cu AnaUlmanu Blog & Calatoreste Autentic, la Conferinta Targului de Turism – Impactul social media in turism, ediția 2020.
Amintindu-mi de asta, m-am bucurat să aud că Târgul de Turism al României nu a fost suspendat, ci s-a reinventat.

Mai exact, se întâmplă virtual, pe platforma – virtual.targuldeturism.ro, în perioada 18 – 21 februarie. Sunt 4 zile în care poți să…  accesezi târgul. Și tare sunt  curioasă să văd cum se vor desfășura efectiv lucrurile. Am mai participat până acum la cursuri, conferințe, niște școală online – dar niciodată până acum la un târg.

Înțeleg că platforma replică pavilionul de la Romexpo. Vizitatorii se plimbă virtual prin Pavilionul B3 sau prin expo area – zona standurilor virtuale personalizate, participă live la conferințe sau pot face cumpărături din Market Place, unde se vor regăsi ofertele de călătorii. Poți să îți și setezi diverse filtre, dacă ai deja o idee despre vacanțele pe care le-ai vrea. Sau poți să bănănăi încet printre oferte, până îți face ceva cu ochiul.

Iar dacă te interesează ceva punctual sau vrei mai multe detalii despre o destinație sau o ofertă, poți să intri „în direct”,  prin chat sau video call, cu agențiile de turism sau companiile prezente acolo.

Se anunță prezență sănătoasă, 100 agenții și companii de turism și-au confirmat virtuala participare. Sigur găsești pe la ei un pont pentru o nouă destinație, vreun preț de nerefuzat. Poate vreun pachet pentru vreo țară la care visezi de mult sau niște reguli de respectat pentru o călătorie sigură și responsabilă în vremurile pandemice.

Mai ales după perioada asta, atât de aridă în ceea ce privește călătoriile, informațiile astea sunt ca un semn de revenire la apucăturile din vremurile normale.

Și chiar dacă ești mai orientat către călătorii DIY, ca mine, tot vei găsi ceva potrivit. Ăsta a fost pentru mine unul dintre punctele forte ale ediției offline. Pe lângă oferte și pachete de călătorie, am aflat o grămadă de alte informații despre destinații și lucrurile pe care le poți face pe acolo, despre gadget-uri numa’ bune de luat la drum, unități de cazare speciale din țară sau de pe afară, despre tradiții și condiții de vizitare a unei țări. Sunt sigură că vor păstra și pentru această ediție virtuală acest tip de conținut.

Târgul de Turism al României - 2020
Târgul de Turism al României – 2020

Accesul este gratuit, deci din start ești mai câștigat dacă participi. ?

Trebuie doar să te înregistrezi pe platformă (https://virtual.targuldeturism.ro/) înainte de începerea târgului, până pe 18 februarie. Durează mai puțin de un minut. Iar cu ocazia asta te asiguri și că vei primi și un reminder înainte de eveniment.

Desigur, poate că forfota și agitația, strângerile de mână, surpriza momentelor organizate nu este la fel de ușor de replicat în mediul online. Dar traversăm niște vremuri nebune, când totul se întâmplă ciuntit – jobul, școala, cumpărăturile, călătoriile, evenimentele. Dar încercăm să vedem părțile pline de pahar, să ne adaptăm și să fim entuziaști!

Și, nu-i așa, parcă merităm o (responsabilă) vacanță!

Dacă ai nevoie de alte detalii sau întrebări despre Târgul de Turism al României, lasă un comentariu și răspund cu drag. (dacă nu știu, pun o întrebare organizatorilor). Și nu uita să verifici și celelalte articole de pe În Sandale, pentru inspirație și recomandări de călătorii.

Iar dacă ți-au plăcut articolele poți să te abonezi la newsletterul În Sandale. Te anunț așa când apar povești noi pe blog. Totodată, mi-ar plăcea să ne împrietenim și pe Instagram și Facebook.

Comentează ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.