Sus
Animăluții ăștia sunt numai buni de pus lângă brad.

În familia mea cadourile de Crăciun (si cadourile, în general) sunt tare importante. Este una dintre puținele dăți când oamenii dragi se strâng acasă și profităm de ocazie să compensăm și cadourile de la zilele de naștere sau alte evenimente pe care le-am ratat pe parcursul anului. Așa că fiecare are parte de mai multe pachețele împachetate frumos, pe care le deschidem entuziasmați, lăsând în urmă un haos de hârtie, panglici și exclamații gălăgioase. 🙂 

Anul ăsta ne întâlnim în variantă restrânsă, dar tot am avut grijă să împachetăm și să trimitem pachețele. Așa că eu îs cam gata cu cumpărăturile!

Lucru care m-a ajutat mult să asamblez lista de mai jos, cu idei de cadouri. Majoritatea sunt lucruri pe care le-am dăruit, le-am primit sau pe care mi le doresc. Deci mare parte dintre aceste idei au fost testate și s-a dovedit că generează bucurie în calitatea lor de cadouri.

Ediția 2019 a Crăciunului
Ediția 2019 a Crăciunului

1. Ghiduri de călătorie

Cost: 100 – 150 lei

Chiar dacă poți găsi mare parte din informații online, este un feeling aparte când deschizi un ghid de călătorie. Eu le ador pe cele de la Lonely Planet, le folosesc mai ales pentru planning, dar le și iau cu mine în călătorie.

Poate fi un ghid pentru următoarea destinație sau poate fi un impuls pentru a adăuga pe lista de călătorii un nou loc.

De unde cumperi:

Cel mai simplu de la Cărturești, online sau din librării. Nu au listă foarte mare de titluri, dar ai totuși de unde alege. Le poți comanda și direct de pe site-ul Lonely Planet, dar livarea durează destul de mult.

O alternativă ușor mai ieftină este Rough Guides, și ele niște ghiduri tare utile. Le au și la Cărturești, dar la un preț foarte bun le poți găsi la Antic Exlibris. De fapt ei au o grămadă de produse care pot trece drept cadouri frumoase, la prețuri super ok. 

Colecția mea de ghiduri Lonely Planet
Colecția mea de ghiduri Lonely Planet

 

2. Hărți răzuibile sau de plută

Cost: 80 – 400 lei

Am primit-o pe a mea anul trecut și tare îmi place de ea. Mereu când mă întorc dintr-o țară nouă, mai răzuiesc câte un pic.  

De unde cumperi:

Sunt mai multe site-uri care vând, dar cred că cea mai completă gamă este la www.harta-razuibila.ro. Cei de la Cărturești au o variantă mai fancy, sub forma unui panou de plută, cu pin-uri – ușor mai scumpă. 

Hărțile de plută de la Cărturești
Hărțile de plută de la Cărturești

 

3. Travel kit – recipiente pentru călătorie

Cost: 30 – 50 lei

Sunt acele truse cu sticluțe și borcănele, de dimensiuni mici, pe care le poți lua cu tine în călătorie, în bagajul de mână. Foarte utile le găsesc, chiar și atunci când am bagaj mare. Nu sunt nevoită să car tot borcanul de cremă de față cu mine și sunt și ambalate foarte compact.

De unde cumperi:

Eu o am pe a mea de la Miniso, dar se găsesc mai peste tot – le-am văzut și la Auchan sau la Jumbo. Iar pe emag.ro există o întreagă secțiune dedicată lor.

Iar la Auchan am găsit chiar un kit special creat pentru călătorii.
Iar la Auchan am găsit chiar un kit special creat pentru călătorii.

 

4. Cafea sau produse derivate

Cost: 40 – 150 lei

Pentru consumatori, desigur. Eu oricând m-aș bucura de o cafea specială! O consum cu drag pe cea de la Nespresso – mai ales că au o sortimente de cafea de la comunități de fermieri locale, de prin diverse părți ale lumii. Te simți cumva când vei o cafecito de Cuba. Am zis că-i cafeaua numai bună pentru călători!

O alternativă pot fi accesoriile pentru cafea. Cum ar fi o cutie frumoasă de cafea – eu am primit una superbă de la Cărturești și o folosesc de câțiva ani deja. Încă au câteva drăguțe.

Și ca pachetul să fie complet, adaugă și o măsură de cafea + clips, de la Ikea.

Cutia de la Cărturești și măsurătoarea de la Ikea
Cutia de la Cărturești și măsurătoarea de la Ikea

De unde cumperi:

Online, de pe site-ul Nespresso. Sau, am mai găsit un pachet interesant la cei de la guido.ro – cu patru pungi cu cafea de specialitate din patru regiuni diferite. Și cei de la Nutrivita.ro au sortimente bune. 

Cafea Destination
Cafea Destination

 

5. Perne pentru călătorie

Cost: 150 lei

Și nu orice pernă, ci una care se transformă în elefant, unicorn, urs sau pinguin – de la KIKKERLAND. Sunt fooarte simpatice, tare confortabile și fac drumurile lungi mai ușor de suportat. Eu am pinguinul, iar pe urs l-am făcut cadou. Am avut și elefănțelul, dar a fost pierdut prin Colombia

Un alt avantaj este că au și un buzunărel unde îți poți ține masca de dormit sau șosetele pentru avion.

De unde îl cumperi:

Tot de la Cărturești. 🙂 

Perna elefănțel
Perna elefănțel

 

6. Mască pentru somn

Cost: 20 – 40 lei

Până nu am primit una de la Turkish Airlines, mi se păreau așa niște prostioare! Dar după, nu mai plec la drum fără ele. Mi se par utile în avion sau în autobuzele de noapte, chiar dorm mult mai bine cu ele. Și când vin și cu niște mesaje haioase sunt și mai demne de cadou.

De unde cumperi:

Eu o am pe a mea de la Miniso, iar lui Răzvan i-am făcut-o cadou de la Cărturești.

Mască pentru somn
Mască pentru somn

 

7. Hăinuțe de la Now & Wow

Cost: 50 – 400 lei

Dacă înclini pentru ceva de îmbrăcat pentru fetele tale dragi, aruncă o privire și la Now&Wow. Au niște haine absolut superbe, mare parte făcute în România. Costurile sunt mai mult decât decente și nici nu riști să mai găsească alte 20 de persoane care să poarte același lucru.

80% din hainele mele sunt luate de aici, iar pentru anul ăsta am pus pe wishlist – „ceva de la Now&Wow”, care a fost adjudecat de mama.

Au și gentuțe sau accesorii.

De unde cumperi:

Există și un magazin fizic – tare vesel și colorat, în București – zona Universitate. Dar vând și online – www.nowandwow.ro Dacă vreun produs este indisponibil, poți verifica direct cu ei dacă nu îl pot aduce curând. De cele mai multe ori se rezolvă, iar proprietarii sunt tare prietenoși.

Now&Wow
Now&Wow

 

8. Cosmetice naturale de la Nala

Cost: 30 – 100 lei

Pe Nala i-am descoperit mai bine atunci când căutam musai produse naturale – gel de duș, săpun, șampon –  pe care să le folosesc în rulotă, fără a polua apa pe care o deversăm. Și tare tare mi-au plăcut. Au acum și arome de Crăciun și pachete care vin sub formă de cadou.

De unde cumperi:

Direct de pe site www.nala.ro sau de la standurile din diverse centre comerciale.

Produse de la Nala
Produse de la Nala

 

9. Produsele cosmetice de la Kiehl’s

Cost: de la 100 lei

Produsele cosmetice de la Kiehl’s sunt dedeparte preferatele mele. Iar anul acesta poți să creezi cadouri personalizate pentru sărbători, produsele au ambalaje festive. 

Este unul dintre cadourile pe care le ofer anul ăsta. 🙂

De unde cumperi:

Cel mai simplu de pe site sau direct din magazinele Kiehl’s.

Calendar advent de la Kiehl's
Calendar advent de la Kiehl’s

 

10. Memorabilia pentru fanii de filme sau seriale

Dorindu-mi de curând un afiș cu Thomas Shelby (Peaky Blinders), am dat de site-ul ăsta – www.europosters.ro, cu o grămadă de lucruri (postere, artă, calendare, căni, tablouri pe sticlă etc) legate de artiști, filme, seriale, jocuri. Deci, dacă îl știi pe vreunul dintre prietenii tăi obsedat de vreun film, scotocește un pic pe aici.

 De unde cumperi:

 www.europosters.ro Recunosc, eu încă nu am comandat nimic de la ei, deși am vreo 4 produse în coș de ceva vreme.

Memorabilia din filme
Memorabilia filme

 

11. Cărți despre călătorii

Cost: de la 20 lei

Mi se pare unul dintre cadourile alea clasice cu care nu ai cum să dai greș. Trebuie doar să te asiguri că destinatarul se îndeletnicise cu cititul și ești asigurat.

Am strâns aici o colecție de 15 cărți cu și despre călătorii, numai bune de oferit unui călător.

De unde cumperi:

Eu, cel mai des, cumpăr cărți de la Cărturești – au transport gratuit sub 150 de lei, livrează destul de rapid și le și ambalează de sărbători.

Cărți despre călătorii
Cărți despre călătorii

 

12. CDuri, vinyluri, muzică

Cost: de la 70 lei

Poate părea cu nu prea mai ascultă nimeni CD-uri acum, în vreme de supremație a Spotify-ului și Youtube. Dar mama a fost așa de bucuroasă de CD-urile cu Julio Iglesias și ABBA, pe care le poate asculta în mașină, încât mă gândesc că pot fi totuși un cadou frumos. La fel și pentru cei care au revenit la pick-up-uri, un vinyl este binevenit. Sau chiar un abonament la Spotify.

 De unde cumperi:

Emag.ro, Cărturești sau Elefant.ro sunt doar câțiva dintre cei care încă mai vând CD-uri.

 

13. Suport pentru fotografii

Cost: 30 – 130 lei

Căci sunt tare de preț pentru călători. Și nu numai. Eu am niște sfori legate de țeava de gaz și prinse în parchet cu un pin, pe care am prins cu cleștișori mici multe fotografii. Dar am găsit niște soluții mai fancy de cumpărat. Pe același principiu, doar că sunt niște fire metalice, iar pozele se prind cu magneți. Astea sau alte variate de afișare a pozelor, pot fi un cadou frumos.

De unde cumperi:

La Cărturești îl au pe cel cu fire magnetice – aici sau ăsta care arată ca o scară.

Iar la emag au diverse alte variante – așa, așa sau așa. 🙂

Soluții afișare fotografii
Soluții afișare fotografii

 

14. Cadouri de la SEREBE

Cost: de la 45 de lei

După cum zice pe site-ul ei „Serebe este o artistă a cărei imaginație nu încape pe un singur suport. Pictează și desenează pe numeroase suporturi, de la pereți la foi de calc. Are un stil foarte ușor de identificat, plin de culori aprinse care îți vor pune ochii la încercare.” Poți să cumperi e aici cercei, coliere, tricouri, broșe sau insigne. Pentru călătorii eu am borsete de aici, care îmi sunt utile când trebuie să îmi țin aproape pașaport, bani, telefon.

Și pe lângă faptul că oferi niște produse de calitate, susții și un business local.

De unde cumperi:

De la ei de pe site, shop.serebe.ro, sau de la divese târguri de Crăciun pe unde SEREBE are stand. 

Djibouti

În Djibouti, cu borseta Zât!

15. Conurile și kit-uri henna

Cost: de la 40 lei

Iubesc tatuajele cu henna și mă gândesc că nu sunt singura. Așa că poate mai sunt și alții care se vor bucura să primească un set DIY Henna Kit unde găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți putea desena acasă acele dantelării minunate. Setul include șabloane ușor de folosit, conuri de henna și instrucțiuni pas cu pas.

Am scris și un articol despre desenele astea – Henna: călătorii cu mâinile pictate

De unde cumperi:

De la https://www.hennajourney.ro/.

Conuri cu henna
Conuri cu henna

16. Google Home (mini)

Cost: 185 lei

Este o boxă inteligentă pe care eu o folosesc cam 20 de ore pe zi. 🙂 Cel mai mult pentru muzică! Îi spui ce să cânte și ea cântă, în principiu de pe Spotify. Dar îți zice și vremea, știrile, care e capitala Madagascarului, setează timer, deschide televizorul sau lumina.

Este unul dintre cele mai folosite cadouri!

De unde cumperi:

Emag.ro are o întreagă selecție.

Google Mini
Google Mini

17. Google Chromecast

Cost: 200 lei

Un dispozitiv pe care îl atașezi televizorului pentru a-l transforma într-un smart tv și a putea transmite conținut de pe telefon pe TV. Foarte util în combinație cu Netflix, dar merge și cu fratele Youtube + multe alte aplicații.

Ce e frumos, este că telefonul poate fi utilizat normal, fără a întrerupe ce vezi la televizor.

De unde cumperi:

Tot de la emag.ro.

Chrome Cast
ChromeCast

18. Cântar de baie

Cost: 50 – 100 lei

Căci am văzut unul așa de simpatic! Cu pisici. Deci poate fi cadou și pentru iubitorii de pisici.

Foarte util și când trebuie să îți cântărești bagajul înainte de a pleca la aeroport.

De unde cumperi:

De la altex.ro acesta, de emag.ro are și el o oferă mare de cântare.

Cântar cu pisici
Cântar cu pisici

19.  Tricouri sau alte textile personalizate

Cost: de la 50 lei

O replică favorită din vreun film, o poză, vreun simbol – poți să pui ce vrei pe un tricou sau o traistă pe care să le faci apoi cadou. Este și unicat, este și după preferințele destinatarului.

Design-ul ți-l poți face singur, direct pe site-ul celor de la Printoteca. Sau poți să alegi unul dintre tare frumoasele lor produse din marketplace, realizate de designeri și ilustratori tare talentați.

De unde cumperi:

De pe site-ul https://printoteca.ro/ro/.

Unele dintre muuultele modele de la Printoteca
Unele dintre muuultele modele de la Printoteca

20. Drona

Cost: de la 500 lei

Un cadou un pic mai scump, dar care sigur va face fericit destinatarul. Pe-asta mi-o doresc și eu tare, deci cred că ar plăcea și altora. Căci ce frumoase sunt filmările / pozele de sus.

De unde cumperi:

De la emag.ro.

o dronă pentru pasionați de fotografii sau video.
O dronă pentru pasionați de fotografii sau video.

21. Băuturi mai speciale

Cât costă: de la 80 de lei

Poate părea cam impersonal să oferi o sticlă de alcool, dar când acestea sunt băuturi mai speciale, pot deveni cadouri bine primite.

Cum ar fi un Jagermeister Spice, cu scorțișoară și vanilie. Sau un rom inspirat de serialul Peaky Blinders, că tot ziceam mai sus.

Sau, pentru pasionații de gin, un kit tare arătos pentru preparat gin tonic acasă.

De unde cumperi:

Finestore.ro are o colecție impresionantă de băuturi! Iar Pachet-ul Gin tonic pentru acasă l-am găsit pe emag.

Băuturi mai speciale
Băuturi mai speciale

22. Moroccanoil Volume

Cât costă: de la 85 de lei

Am primit produsul ăsta la un eveniment și de atunci îl folosesc mai mereu. Părul meu e tare moale și pisicos, da’ după spary-ul ăsta se mai înfoaie cât de cât. Deci, dacă aveți prin preajmă persoane cu deficiențe de volum, este perfect. Vine și într-o variantă mai mică, numai bună în călătorii.

De unde cumperi:

Eu îl cumpăr de la BebeTei, din Sun Plaza, dar l-am găsit online la Notino

Moroccanoil Volume
Moroccanoil Volume

23. Cană festivă

Cât costă: de la 30 de lei

Cei de la Jumbo au o grămadă de căni de Crăciun, dar asta mi s-a părut genială. Este suficient de mare încât să înghesui și un pumn de marshmallow peste niște ciocolată caldă. Eu mi-am luat-o în două exemplare. ?

De unde cumperi:

De la Jumbo. Merită o vizită pe la ei în prag de sărbători, au atâtea produse de zici că ești întru Hallmark film, de Crăciun. 

Căni de la Jumbo
Căni de la Jumbo

24. Figurine de Crăciun

Cât costă: de la 100 de lei

Sunt tare haioase și ajută și la decorarea de Crăciun, orice casă va fi bucuroasă să le primească. Iar dacă sunt și copii prin preajmă, numai bine.

Noi aveam unul de la Crăciunul trecut, dar am completat colecția anul acesta.

De unde cumperi:

Căruciorul de la Jumbo l-am umplut, dar am mai găsit și la Cora din Sun Plaza. Nu pare că sunt așa de rari.

Animăluții ăștia sunt numai buni de pus lângă brad.
Animăluții ăștia sunt numai buni de pus lângă brad.

25. Cadouri de la Una ca Luna

Cât costă: de la 80 de lei

Sunt așa de frumoase produsele pe care le creează Una. Așa îmi imaginez eu că arată farfuriile și cănile pe care le folosesc zânele. Pe lângă veselă, mai pune la cuptor și decorațiuni interioare sau bijuterii superbe. Ador colierul pe care îl am de aici.

De unde cumperi:

De pe site – https://unacaluna.ro/en/

Produse Una ca Luna
Produse Una ca Luna

26. Cameră foto instant

Cât costă: de la 250 de lei

Foarte mult îmi plac produsele de la Polaroid! Pozele au aer de anii ’90, dar sunt simpatice cum se printează ele pe loc. În plus, apărățelele sunt foarte stylish și colorate. Un cadou fun.

Și Fuji are apărățele foarte drăguțe.

De unde cumperi:

De la Polaroid de pe site, F64 sau de la emag.

Instax Fujifilm
Instax Fujifilm

27. Bijuterii de la Adrian Oianu

Cât costă: de la 590 de lei

Adian Oianu are o colecție așa de frumoasă de bijuterii, inspirată de tradiții și motivele românești. Am primit de ziua mea inelul Steaua Din Argint și nu plănuiesc să îl scot curând de pe deget. Doar să cumpărați și o cutiuță drăguță, nu vin prea frumos ambalate.

De unde cumperi:

De pe site adrianoianu.ro.

Steaua de Argint de la Adrian Oianu
Steaua de Argint de la Adrian Oianu

28.  Botoșei

Cât costă: de la 50 de lei

Sunt așa simpatici botoșeii de casă, încât eu am colecție întreagă. De când cu rulota am și relocat o pereche acolo. Iar acum, cu zilele din ce în ce mai reci, vine vremea lor de glorie!

 De unde cumperi:

Sunt mai peste tot, cum ar fi cei de la e-pantofi sau aceștia cu tematică de Crăciun, vânduți prin emag.ro.

Botoșei de la Oysho
Botoșei de casă

29. Haine de casă

Cât costă: de la 100 de lei

Scoteam într-o zi hainele din mașină și am realizat că spălasem doar locuri de casă. Pentru că acum viața se desfășoară mai mult în interior, hainele de stat prin casă capătă un nou statut. Când deschizi ușa curierului nu trebuie să arăți ca și cum nu ți-ai scos încă pijamalele. 🙂

De unde cumperi:

Preferatele mele sunt cele de la Oysho, dar nu aș zice nu nici celor de la Penti, ușor mai decente ca preț.

Oysho de sărbători
Oysho de sărbători

30. Cursuri

Cost: de la 150 lei

Sunt o grămadă de cursuri de unde poți alege – de gătit, de design (floral, interior, fashion), de limbi străine, de fotografie, de machiaj, de desen, de scriere, de istorie a religiilor, de blogging. Trebuie doar să îl potrivești pe profilul destinatarului și iese un cadou-experiență special. 

De unde cumperi:

O listă scurtă ar fi așa:

Atelierele Ilbah: cursuri de gătit, foto, croitorie, aranjare de flori. Au și varianta profesională, dacă e chiar serios.  

Fundația Calea Victoriei: au o mulțime de ateliere pentru copii și adulți – de cultură generală, practice, din domeniul „modă și frumusețe”. Cel mai mult mi-a plăcut la ei la Introducere în Istoria Religiilor.

Ioana Budeanu: Digital nomad school.

Atelierele Ilbah
Atelierele Ilbah

31. Victorinox

Cost: de la 150 lei

Sau alt brand din categoria briceag-urilor multifuncționale. Îmi ador briceagul care s-a dovedit foarte util în multe dintre călătorii – deschide sticle de bere sau vin, mai taie o conservă, are și pensetă și scobitoare. O dată am întors bagajul ce plecase spre avion pentru că uitasem să îl las la cală, atât de drag îmi este.

 De unde cumperi:

Cei de la B&B Collection au o multe modele drăguțe.  

Briceag Victorinox
Briceag Victorinox

32. Travel Planner / agendă de călătorii

Cost: de la 100 lei

Pentru a nota lucrurile importante atunci când sunt pe alte meleaguri. Sunt drăguțe agenduțele astea, cu desene frumoase și secțiuni specifice fiecărei călătorii. Eu am două, de la Lonely Planet și Lumea-n dar, dar tot nu l-aș refuza pe cel de la Moleskine.

De unde cumperi:

Lonely Planet & Moleskine de la Cărturești.

Travel planner
Travel planner

33. Instrumente de scris de la Poenari

Cost: de la 480 lei

Poenari este un producător din România de pixuri și stilouri absolut superbe. Sunt hand made și au o poveste tare frumoasă. Am dăruit până acum două – vin împachetate elegant, pot fi gravate și au și certificat de garanție.

De unde cumperi:

De pe site – www.poenari.ro.

Stilou de la Poenari
Stilou de la Poenari

34. Hard drive extern

Cost: de la 300 lei

Poate părea un cadou nu foarte feeric, dar sunt tare utile. Mai ales pentru călătorii care strâng tone de fotografii. Și faptul că vin în diverse variante, colorate și cu desene, le fac mai dăruibile.  

De unde cumperi:

Preferatele mele sunt astea – inspirate de Spiderman sau de stilul industrial. Dar sunt multe variante, din diverse categorii de preț.

35. Ceainic

Cost: de la 100 lei

Au cei de la Cărturești niște ceainice supebe! Și dacă le asortezi și cu niște ceaiuri cu aromă de Crăciun, e și mai bine.

De unde cumperi:

Pe toate de aici le găsesc irezistibile – Cărturești

Ceainic de la Cărturești
Ceainic de la Cărturești

36. Jocuri de inteligență

Cost: de la 60 lei

Joculețele alea cu sfori, zale, cuburi pe care trebuie să le desfaci. Le-am primit noi anul trecut și cred că am petrecut ore întregi, în liniște, încercând să le rezolvăm. Deja devenisem enervanți pentru ceilalți din jur. Un cadou care și-a făcut treaba. 🙂

De unde cumperi:

RedGoblin are o selecție mare, dar se găsesc și la emag.ro. Mai frumoase totuși cele de la Red Goblin.

Jocuri de inteligență
Jocuri de inteligență

37. Produse de la Dedoles

Cost: de la 20 lei

Sunt așa vesele și colorate produsele de la ei, fie că sunt șosete, pelerine de ploaie sau papuci. Sunt perfecte pentru a se transforma în cadouri, eu mi le dăruiesc constant.

De unde cumperi:

Direct de la ei de pe site, livrează destul de repede – www.dedoles.ro.

Dedoles

Dedoles

38. O călătorie cu autorulota

Cost: de la 100 eur / zi

Pentru iubitorii de aventuri, outdoor și distanțare sau pentru cei care vor să încerce tipul ăsta de turism.

De unde cumperi:

Preferații mei sunt cei de la Joy2Wander. Mașinile sunt noi, au tot felul de dotări și pot fi folosite fără probleme și pe durata iernii. Deci, dacă sunt nerăbdători, destinatarii cadoului își pot încasa imediat voucherul.

Cu autorulota la Krapets
Cu autorulota noastră, la Krapets

39. Ie

Cost: de la 60 de lei

Bluzele astea sunt tare frumoase, iar dacă se întâmplă ca printre prieteni să ai pe cineva din altă țară sau plecat de ceva vreme – va fi un cadou bun. Mie îmi place să le port des în călătorii.  

De unde cumperi:

Eu nu-s pretențioasă, așa că le cumpăr de la Boutique 17. Sunt tare drăguțe și ieftine. Dar dacă vrei ceva mai fancy, te rezolvă IIana.   

Boutique 17
Boutique 17

40. Cuburi pentru răcit băuturi

Cost: de la 50 de lei

Le-am văzut la niște prieteni, într-o seară. Sunt niște cuburi de piatră sau de metal pe care le folosești la răcirea băuturilor. Trebuie ținute la congelator înainte de utilizare. Cred că au fost create pentru a răci whisky-ul – eviți astfel gheața care se topește și diluează băutura, dar merg la fel de bine cu orice altă licoare.

De unde cumperi:

O selecție mai mare au la emag.ro, dar e găsesc și la Cărturești.

Cuburi pentru răcit băuturi
Cuburi pentru răcit băuturi

41. Masă de Foossball

Cost: de la 250 lei

Dacă fratele meu ar veni acasă de sărbători, ăsta ar fi cadoul pentru el! Pentru că e fun, ne ridică din fața televizorului și pentru că suntem și fani de Friends. Și sigur mai sunt și alții ca noi.

De unde cumperi:

De la prietenii de la emag.ro sau de la Dechatlon

ce se mai distrau băieții ăștia cu masa de foosball
Ce se mai distrau băieții ăștia cu masa de foossball

42. Prăjitor de pâine

Cost: de la 100 lei

Căci, împreună cu mirosul de cafea, creează contextul perfect al dimineților. Și orice este mai bun cu pâine prăjită. Preferatele mele sunt cele de la SMEG, dar sunt conștientă că nu trebuie să dai o avere pe astfel lucruri.

De unde cumperi:

Magazinele de electrocasnice, cel mai ușor de la emag.ro.

Prăjitor de pâine de lux
Prăjitor de pâine de lux

43. Husă pașaport

Cost: 110 lei

Căci cel mai de preț document al călătorilor trebuie protejat!

De unde cumperi:

Cărturești are două modele drăguțe – ăsta și ăsta!

Husă pașaport, Cărturești

Husă pașaport, Cărturești

44. Trusă de scule roz

Cost: 113 lei

Este unul dintre cadourile pe care mi le-am dorit foarte tare și pe care, după ce l-am primit, l-am folosit intens! Mulțumesc, Violeta! Girls Power! ?

De unde cumperi: Emag.ro.

Trusă de scule roz
Trusă de scule roz

45. Fustițe cu luminițe

Cost: de la 180 lei

Sunt superbe fustițele astea! Pot fi o combinație pentru mama – fetițe. Sau doar pentru mame.

De unde cumperi:

Fustițele sunt create de două tipe foarte simpatice și se cumpără online, de pe https://fustiteculuminite.ro/.

Luminițe pentru mame și fetițe
Luminițe pentru mame și fetițe

46. Cearșaf de dormit

Cost: 40 lei

Au cei de la Dechathlon niște cearșafuri tip sac de dormit pe care le-am găsit fooooarte utile în călătorii – atât prin trenurile din India, cât și prin refugiile de la noi.

De unde cumperi:

Pai, de la Dechathonl. 🙂

47. Produse de la Bath&Body Works

Cost: de la 20 lei

Vaaai, cum sunt magazinele astea. Miros delicios, de la toate acele lumânărele, săpunuri sau creme de mâini. Le-am primit anul trecut și anul acesta au intrat pe lista mea de dăruit.

De unde îl cumperi:

Fie din magazinele fizice, din Băneasa Shopping City sau Afi Cotroceni, sau direct de pe site. 

Lumânări Bath and Body Works

Lumânări Bath and Body Works

48. Un hamac

Cost: de la 125 lei

Pe cel pe care l-am primit de la mama am tot încercat să îl montez pe balcon, dar locul e prea îngust. Așa că și-a împlinit menirea prin copacii de la mare. Mi-e tare drag și e foarte colorat.

De unde îl cumperi:

Hamace mai serioase au la Dechatlon.  Iar de la 4camping.ro poți să cumperi mai hamace mai jucăușe.

Hamace colorate
Hamace colorate

49. Încărcătoare de telefon sau baterii externe

Cost: de la 50 lei

Cei din familia mea, care folosesc iPhone mai ales, au încărcătoarele bandajate cu niște bandă izolatoare. Mama chiar are una cu roșie cu fulgi de zăpadă, festivă. Deci tare le-ar fi utile niște încărcătoare. Poate chiar unul wireless. Tot din categoria asta, bateriile externe sunt foarte utile pentru călători.  

De unde îl cumperi:

Aici selecția de încărcătoare de la emag.ro. Și aici bateriile externe.  

Încărcător wireless
Încărcător wireless

50. Puzzle

Cost: de la 80 lei

Pentru oameni răbdători și perseverenți! Mie îmi plac și mai mult acum, de când am realizat că le și pot înrăma și arunca neglijent prin casă, pe post de decorațiuni. Următorul pe care mi-l iau aș vrea să fie cu un tablou al Fridei. Dar pot fi cu orice – peisaje și orașe, pictori faimoși, imagini din filme.

De unde îl cumperi:

Aici unele cu picturi celebre sau cu orașe și arhitectură. Aici unele cu imagini din filme.

Puzzle Moulin Rouge

51. Paie și pahare reutilizabile

Cost: de la 50 lei

Pentru că vrem să fim parte din reducerea consumului de plastic. Plus că cele reutilizabile sunt destul de cool, atât paharele, cât și paiele. Pot fi din sticlă, metal sau bambus, iar paharele sunt foarte frumos colorate.

De unde îl cumperi:

Pentru paie ai o selecție mare aici, iar paharele astea sunt numa’ bune de cadou. (asta chiar are harta lumii pe ea)

Pahare reutilizabile
Pahare reutilizabile

52. Cadouri Grozave

Cost: de la 20 de lei

Chiar așa de numește site-ul și au o colecție mare de vintage art – plăcuțe metalice, cutii, termometre, căni etc. Dar ce vreau eu să recomand de la ei este un breloc superb, pentru pasionații de outdoor și mers cu cort.

De unde îl cumperi:

Pe breloc de aici, dar aruncă o privire și pe restul site-ului. Sigur mai găsești ceva interesant.

Brelocul de la cheile de la autorulotă
Brelocul de la cheile de la autorulotă

53. Portofel din materiale reciclabile

Cost: de la 95 lei

Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu mediul, au și un design foarte cool. Numai uită-te un pic la ele.

De unde îl cumperi?

De la InTheShop, dar am găsit unele tare drăguțe.

Portofel din hârtie
Portofel din hârtie

54. O sesiune de masaj 

Cost: de la 170 de lei

Eu sunt o pasionată a masajului, de orice fel. Prin călătoriile mele, mai ales prin țări cu specific, ca Thailanda sau Filipine, nu trecea o zi fără un masaj. Mai ales după grămada de kilometri parcurși pe jos. 

Am încercat sesiunile de masaj de la Casa Jad, care au și o componentă medicală, și mi-au plăcut enorm. Dar poate fi și un masaj de relaxare, thailandez sau cine mai știe ce aromaterapie.

De unde îl cumperi:

Multe site-uri au vouchere pe care să le oferi direct – cum ar fi THAIcoSpa sau Wellness Spa.  La Casa Jad am cumpărat direct de la ei de la sediu.      

Casa Jad

Casa Jad

55. Frontală sau alte articole pentru drumeție.

Cost: de la 100 de lei

Frontala (acea lampă pe care o pui pe cap) este unul dintre lucrurile pe care le i-au tot timpul în călătorii. Mi-a folosit pe trenul din Mauritania, în deșertul din Etiopia și la tura prin Roraima, din Venezuela. La fel, pentru călătorii de tip aventură, poate fi utilă o saltea gonflabilă, un sac de dormit, un băț de trekking sau o plasă de țânțari. 

De unde îl cumperi:

Clar magazinul care adună toate articolele astea este Decathlon

56. Atlasul frumuseții de Mihaela Noroc

Cost: 150 lei

Cartea asta merită un loc de sine stătător în lista cadourilor. Este un atlas impresionant de portrete și povești ale unor femei ce provin din diferite medii sociale din peste 100 de țări.

Iar anul ăsta a apărut și Girls of the World, o colecție de fotografii și povești emoționante despre copii, fete tinere din toate mediile, dintr-o multitudine de culturi.

De unde îl cumperi:

La Cărturești îl au în română și în engleză de la Libris. Iar Girls of the World, de aici. 

The Atlas of Beauty
The Atlas of Beauty

57. Consolă jocuri retro

Cost: 75 lei

A primit-o Andi anul trecut și ne-am distrat mult cu jocurile celebre ale copilăriei. Te poți juca Super Mario Bros., Donkey Kong, The Legend of Zelda, PAC-MAN, Dr. Mario, Mega Man, Final Fantasy și multe altele. Este un cadou ideal pentru nostalgicii acelor ani.

De unde îl cumperi:

O variantă bună ca preț am găsit la eMag.

Consolă jocuri retro
Consolă jocuri retro

58. Lampă

Cost: 100 lei

Casele sunt mereu mai primitoare cu luminițe. Iar lămpița asta de la Ikea, inspirată de lămpile tradiţionale cu kerosen, sigur face atmosferă bună. Știu pentru că o am.

De unde îl cumperi:

De la Ikea. Să nu uiți să iei și becul. 

Lampă Ikea
Lampă Ikea

59. Artizânele

Cost: de la 25 lei

ArtiZânele este un proiect de promovare a motivelor tradiţionale româneşti pe hârtie reciclată, culese din diverse zone ale ţării şi imprimate pe carnete de însemnări de dimensiuni variate, realizate manual în Atelierul-Muzeu Moara de hârtie.

De unde îl cumperi:

De pe site-ul Moara de Hârtie.

Carnețele din hârtie reciclată
Carnețele din hârtie reciclată

60. Lego iconice: Saturn V sau Friends

Cost: de la 280 lei

Eu nu îs așa fan de Lego, prefer puzzle-urile dacă e să construiesc ceva. Dar sunt două seturi iconice care cred că sunt foarte bune de cadouri, nu neapărat pentru funcția de construcție, dar mai ales pentru cea decorativă.

NASA Apollo Saturn V – La aproape 50 de ani după momentul în care Neil Armstrong a pus piciorul pe Lună, doi fani LEGO și-au publicat ideea pentru un set care să onoreze venerabila rachetă. 10000 de voturi mai târziu, proiectul a fost aprobat.

Central Perk 21319 –  este o mini reprezentare a celebrei cafenele, creat pentru a marca 25 de ani de la lansarea serialului. Pentru fanii Friends a fost un an greu, cred că ar fi un cadou foarte apreciat. 

De unde îl cumperi:

Friends de la elefent.ro, iar de aici Saturn V.

Creatorii Saturn V
Creatorii Saturn V

61. Abonament la vin

Cost: de la 100 lei

Pentru cunoscători sau doar băutori! E foarte tare găselnița asta. Tu alegi numărul de sticle dorite și culoarea preferată pentru vinul ce fericitul îl va primi în fiecare lună sau o dată la trei luni.

De unde îl cumperi:

De la wineful.ro.

Abonament la vin
Abonament la vin
62. Boxă Marshall (sau orice altă boxă portabilă)

Cost: de la 800 lei

Sunt tare scumpicele cele Marshall, dar arată genial. Poate fi o idee să o dăruiești persoanei cu care locuiești. Așa beneficiezi și tu de ea. Noi le luam des în călătorii, ascultăm radiourile locale. 

De unde îl cumperi:

Altex îmi pare că au cele mai bune prețuri și culori.

Marshall
Boxa Marshall

63. Șah sau ruumy

Cost: de la 100 lei

De fiecare dată când Andi și Răzvan se întâlnesc se apucă de șah. Și tac așa ore în șir, doar mutând piesele pe tablă. Iar noi, uneori, vara, stăm pe balcon și jucăm remi. 

De unde îl cumperi:

Șah-ul de aici, iar ruumy tot aici.

Rummy acasă
Rummy acasă

64. Căști cu funcția de anulare a zgomotului.

Cost: 1400 lei

Eu nu am folosit niciodată, dar am un cunoscut care le adoră – mai ales când are de făcut zboruri lungi. Zice că nu mai ajunge așa de sfârșit la destinație după 8 ore de zbor, datorită căștilor ăstora.

De unde îl cumperi:

De la avstore.ro, căștie Bose QuietComfort.

Bose QuietComfort.
Bose QuietComfort.

65. Set valize decorative

Cost: 100 lei

Sunt tare drăguțe valijoarele astea unde să depozitezi amintiri după ce te-ai întors din vacanță.

De unde îl cumperi:

De la inspirel.ro. Ei au o întreagă secțiune de cadouri pentru călători. 

Set valize travel
Set valize travel

66. Ședință foto de Crăciun

În decor de-ăla de poveste, ca în cărțile poștale. Dacă sunt și copii prin familie, cu atât mai indicat. Singura problemuță este că trebuie să îl oferi un pic mai devreme pe cadou, după Crăciun parcă nu prea mai are rost.

 De unde îl cumperi:

Fotograful Tiberiu Arsene poate fi una dintre variante, are niște decoruri foarte frumoase.

Decorul photoshooting-ului
Decorul photoshooting-ului

67. Covoraș intrare

Cost: de la 65 lei

Pentru ca apartamentul celor ce primesc cadoul să se diferențieze un pic de șirul covorașelor anoste de pe palier. 🙂

De unde îl cumperi

Aici am găsit o colecție interesantă.

Covoraș pentru ușă
Covoraș pentru ușă

Tu ce îți dorești de Crăciun? Te aștept cu răspunsuri în comentarii!

Iar dacă ți-a plăcut articolul nu uita să te abonezi la newsletterul În Sandale, care să te anunțe când apar povești noi pe blog. Și mi-ar plăcea să ne împrietenim și pe Instagram și Facebook.

Comentează ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.